Νέα

21 Τάσεις για το 2021: Μετασχηματισμός Ταλέντου & Το Μέλλον της Εργασίας - Εταιρεία Ανθρώπινου Δυναμικού

Written by ManpowerGroup | 7 Ιουλίου 2021
 

Η ανατρεπτική δυναμική της πανδημίας COVID-19 προκάλεσε την επιτάχυνση των υπαρχουσών τάσεων στην απασχόληση οδηγώντας στη νέα πραγματικότητα.  

Οι τέσσερις υπάρχουσες δυνάμεις, οι δημογραφικές αλλαγές, η τεχνολογική επανάσταση, το μεγαλύτερο εύρος επιλογών και η αύξηση της επιτήδευσης των πελατών σε συνδυασμό με έναν σημαντικό αριθμό αναδυόμενων τάσεων μεταλλάσσονται, διαμορφώνοντας 21 τάσεις που επηρεάζουν το μέλλον της εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό παγκοσμίως για το 2021.

 

Δημογραφικές αλλαγές 

Προετοιμαστείτε για «έλλειψη» δεξιοτήτων: Για να προετοιμαστούν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αναβαθμίσουν τόσο τις τεχνικές όσο και τις προσωπικές τους δεξιότητες που θα συνεχίσουν να είναι σε ζήτηση. 

Η «πόλωση» και η ανάγκη για επικοινωνία: Λόγω της αύξησης των κοινωνικών εντάσεων και της μεγαλύτερης αναγνώρισης της ανισότητας, θα απαιτηθεί από τους οργανισμούς περισσότερη διαφάνεια αναφορικά με το ανθρώπινο κεφάλαιο. 

Η απομακρυσμένη εργασία συνεχίζεται: Το on-demand ανθρώπινο δυναμικό, τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και η εργασία χωρίς δέσμευση από φυσικά γραφεία αυξάνονται.  

Το χάσμα των 2 φύλων: Οι γυναίκες επηρεάζονται δυσανάλογα από την πανδημική κρίση. Την ίδια στιγμή, υπάρχει όμως μια σημαντική ευκαιρία για τις γυναίκες να επαναπροσδιορίσουν και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους σε τομείς ανάπτυξης. 

 

Μεγαλύτερο εύρος επιλογών 

Η δυνατότητα της επιλογής: Καθορισμός της καλύτερης δυνατής εξισορρόπησης εργασίας και προσωπικών αναγκών τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους οργανισμούς. 

Η σημασία της σωματικής και συναισθηματικής υγείας: Τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού των εταιρειών, θα πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην κατανόηση των αναγκών του ανθρώπινου δυναμικού. 

Μια συνεχώς ενεργή ψηφιακή ζωή: Οι οργανισμοί θα πρέπει να βοηθήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να προσαρμοστεί, να κατανοήσει τους ρόλους και τις ευθύνες του καθώς και να βοηθήσει τους ανθρώπους να «αποσυνδεθούν». 

Διαφάνεια και ισότητα: Οι εργαζόμενοι περιμένουν περισσότερα από τις αξίες του οργανισμού τους, όπως το να ενεργεί ως «παγκόσμιος πολίτης» και περιβαλλοντικός διαχειριστής, θέτοντας παράλληλα άλλους κοινωνικούς στόχους.  

 

Αλλαγές λόγω της τεχνολογικής επανάστασης 

Οι άνθρωποι εργάζονται μαζί με μηχανές: Παρόλο που κάποιοι ρόλοι θα είναι πλέον «παρωχημένοι», η νέα πραγματικότητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες και θέσεις εργασίας. 

Όλοι θα εργάζονται σε μια εταιρεία τεχνολογίας: Η ανάπτυξη του κυβερνοχώρου και της απομακρυσμένης εργασίας σηματοδοτεί την ανάγκη της μεταμόρφωσης κάθε οργανισμού σε  μια εταιρεία τεχνολογίας. Για τους εργαζόμενους, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις, να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους ή να αποκτήσουν νέες ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις τελευταίες ψηφιακές τάσεις και τεχνολογίες. 

Τεχνολογία για την ενίσχυση της ευημερίας: οι εργαζόμενοι θα επιζητούν όλο και περισσότερο το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας τους για ψηφιακούς και τεχνολογικούς πόρους που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ανθεκτικότητα, μεγαλύτερη εργασιακή δέσμευση και να επαναπροσδιορίσουν ή αναβαθμίσουν τις δεξιότητες. 

Εκπαιδευτική επανάσταση: Η συνεχιζόμενη ανάγκη για αναβάθμιση και επαναπροσδιορισμό των δεξιοτήτων θα αλλάξει το μέλλον της εκπαίδευσης, τη διάρκεια των μαθημάτων και των πτυχίων. Τα άτομα και οι οργανισμοί θα στραφούν προς τις micro-πιστοποιήσεις, την διαδικτυακή διδασκαλία και coaching μέσω cloud για να πετύχουν την προσωπική τους ανάπτυξη. 

 

Εξεζητημένος μετασχηματισμός  

Διαχείριση ταλέντων σε εξ αποστάσεως εργασία: οι οργανισμοί πρέπει να επανεξετάσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα καθώς και το ενδεχόμενο εκπαίδευσης και αναβάθμισης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους. 

Αυξημένη ζήτηση για εργαλεία αξιολόγησης και επιχειρηματικές λύσεις: Έχοντας σημαντικά δεδομένα στην κατοχή τους, οι οργανισμοί μπορούν να προβλέψουν καλύτερα την απόδοση, τις γνώσεις δεξιοτήτων και την προσαρμογή ενός επαγγελματία σε έναν συγκεκριμένο ρόλο εργασίας. 

Βελτίωση της ανθεκτικότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας: Οι οργανισμοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι έχοντας ένα πιο εξελιγμένο σύστημα που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες μιας κρίσης στην εφοδιαστική αλυσίδα διαφοροποιώντας τις στρατηγικές τους. 

Νέες απαιτήσεις από τους ηγέτες: Οι παγκόσμιοι ηγέτες θα οφείλουν να προωθήσουν την οικολογική συμπεριφορά, να αναλάβουν δράση για την κλιματική αλλαγή ανεξάρτητα από τον επιχειρηματικό τους τομέα, δίνοντας έμφαση στην ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα. 

 

Συμπληρώστε τη φόρμα και λάβετε το αναλυτικό infographic με τις 21 Tάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας και το ανθρώπινο δυναμικό παγκοσμίως.